Hamarosan indulunk!

Innovatív méhészeti platform

Másfél év fejlesztési munka és tesztelés után hamarosan elindul méhészeknek szánt BeeHub platformunk. A platform egy központi rendszert takar, ahol a méhészek elérhetik a kaptárjaikkal kapcsolatos információkat illetve illetéktelen beavatkozás esetén értesítést kapnak.

 

Egy platform, négy eszköz

A központi rendszerbe, azaz a BeeHub-ra különböző eszközök csatlakoztathatók, melyek mindegyike más és más adatot szolgáltat.

Első eszközünk a Beehub Scale, amely egy táv kaptármérleg extra funkciókkal. Sigfox alapú kommunikációt használ, tehát nem GSM mérleg! Nem szükséges hozzá SIM kártya és mindössze 3db ceruzaelemmel akár egy évig is üzemel!

A későbbiekben további eszközökkel bővül a BeeHub-ra csatlakoztatható eszközök köre:

  • A gyakori lopásokat megelőző BeeHub Protect védelmi eszközzel,
  • A BeeHub Count méhszámláló berendezéssel, melynek segítségével nyomon követhető a kaptárból kilépő és belépő méhek száma,
  • illetve a kaptárban lévő méhek hangfrekveciáját mérő eszközzel, ami a család egészségi állapotára utaló adatokkal szolgál.

Mindez négy különálló eszközt jelent és egy központi platformot, ahol az összes beérkező adat elérhető és jól látható formában kielemezhető.

BeeHub Scale kaptármérleg
BeeHub Scale kaptármérleg használat közben

A Platform jelenleg elérhető főbb funkciói

  • Kaptár súly, külső hőmérséklet és páratartalom értékek grafikus és táblázatos formában
  • Hordási grafikon a mért adatok alapján
  • Email értesítés minden mérésről
  • Kaptármérleg-mozdítás esetén azonnali riasztás E-mailben és a mérleg aktuális pozíciójának megjelenítése GPS alapján
  • A mérleghez tartozó kaptár tetszőleges elnevezése (Pl. Debrecen A2)

Hordási grafikon

Hordási grafikon

A hordási grafikon hétről hétre mutatja a kaptár tömegének változását, így nyomon követhető a gyarapodás vagy a csökkenés, azaz szám szerint látjuk, hogy a méhek hány kg mézet hordtak a héten. A rendszer kivonja az adott hét utolsó mért súlyértékéből az elsőt és az eredményt oszlop diagramon ábrázolja. Amennyiben a héten gyarapodás történt, úgy az oszlop zöld, amennyiben csökkenés, akkor piros színű, illetve a különbséget szám szerint is leolvashatjuk Kg mértékegységben. A vízszintes tengelyen az adott hét számát látjuk az adott évben.

Szeretné kipróbálni a BeeHub platformunkat? Semmi akadálya!Belépés a platformra

Felhasználónév: demo

Jelszó: demo

 

 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Shopping cart

close