Miért van szükség kaptárméregre?

Táv kaptármérleg

A fő ok, amiért minden méhésznek hasznos a kaptármérleg

A kaptármérleg egy olyan méhészeti eszköz, amely minden méhész számára rendkívül hasznos lehet. Táv kaptármérlegünk segítségével, figyelemmel kísérhető a kaptárban található méz jelenlegi mennyisége, sőt az általa mért értékeket visszamenőleg is megtekinthetjük grafikonon ábrázolva vagy táblázatos formában. Ezek az adatok bármikor letölthetők xls (excel) formában és archiválhatók vagy további adatelemzés végezhető rajtuk. A megoldásunkkal nem csak fokozhatjuk a méhészkedés élményét, de jobban megérthetjük a   méhek és kaptárak működését . Hogy miért is van szükség egy táv kaptármérlegre?

Virágzási hatások

A mérleg által rögzített adatoknak köszönhetően, meg tudja határozni, hogy a kaptárt körülvevő növények hogyan befolyásolják a hozamot. Segítségével eldöntheti, mely növények előnyösek és melyek kevésbé a család egészsége/termelékenysége szempontjából.

Méz mennyiségének mérése

Minden méhész számára óriási jelentőséggel bír, hogy meghatározza vagy megjósolja a méz mennyiségét, amelyet a méhek termelni fognak. A végső cél ugyanis nem csak a méz kinyerése. Fontos az is, hogy mennyi méz van jelenleg a kaptárban, hiszen a méhek is ebből táplálkoznak. A kaptármérleg segítségével az is megbecsülhető, hogy mennyi mézet fog szüretelni az adott szezonban. A korábbi adatoknak köszönhetően pedig a méhész dönthet arról, hogy mit kell változtatni, hogy a következőben már jobb eredményeket érhessen el.

Téli időszak

A méhek számára a legveszélyesebb időszak a téli szezon. A méhek télen magas számban pusztulnak el, és csak az erősek maradnak meg. Télen nem tudnak sok mézet előállítani, de bármennyit is termelnek, a túléléshez is szükségük van rá. Fontos annak megértése, hogy milyen erős az adott méhcsalád, ebben lehet nagyon hasznos eszköz a táv kaptármérleg. Segít megjósolni, hogy a család elég erős e a téli időszak átvészeléséhez.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Shopping cart

close